Un bărbat în vârstă de 35 de ani, din Dornești, a fost arestat preventiv de Judecătoria Rădăuți, la propunerea procurorilor, pentru infracțiuni de furt, furt calificat, dar și o tâlhărie.

Ionuț Bobu a comis furturi din locuințe, dar și din societăți comerciale, cel puțin patru fapte recente fiind probate de polițiști pe numele său. La ultimul furt, inculpatul i-ar fi amenințat pe cei care l-au prins la furat, pentru a-și asigura scăparea.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți au prezentat într-un comunicat de presă faptele de care este acuzat inculpatul. Astfel, în data de 5 mai, inculpatul a pătruns într-o locuință din Rădăuți, de unde a furat un telefon mobil în valoare de 842 de lei.

Pe 9 mai, a urmat un furt asemănător, din altă locuință, de aici fiind sustras un laptop și o tabletă, bunuri evaluate la 2.600 de lei.

A urmat, pe 2 iulie, un furt din sediul unei societăți comerciale din Rădăuți, unde, profitând de neatenția vânzătoarei, inculpatul a sustras câteva produse alimentare mărunte ca valoare.

Pe 23 iulie, intrat în sediul unei alte societăți, inculpatul a sustras din sertarul cu încasări suma de circa 200 de lei, și, fiind surprins de două persoane, a abordat o atitudine agresivă și le-a amenințat pe acestea cu acte de violență, pentru a-și asigura scăparea. De aici, a rezultat încadrarea pentru fapta de tâlhărie calificată.

”Cercetările continuă în cauză în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare”, au transmis procurorii rădăuțeni.