Sublocotenentul Filip Cardasim, absolvent în 2019 al Colegiului Militar „Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc, este șeful promoției de Ofițeri de Logistică a Universității Naționale de Apărare ,,Carol I” din București, cu media 9.60.

De asemenea, tânărul a obținut cea mai mare notă la lucrarea de licență, 9.70.

În contextul reușitei sale, Filip a precizat: „am onoarea să vă salut din postura de șef al celei de-a V-a promoții de Ofițeri de Logistică a Universității Naționale de Apărare Carol I București. În ultimii trei ani, tinerii ofițeri care astăzi își încep cariera în cadrul tuturor categoriilor de forțe au avut de luptat cu schimbări de paradigmă, riscuri și amenințări, restricții și probleme la care niciunul dintre noi nu ne-am fi putut gândi în momentele în care acest drum abia începea. Acum, ajuns la final, privesc cu mândrie la pregătirea de care am avut parte, la modul în care am trecut peste toate dificultățile și la rezultatele cu care mă pot mândri. Nu a fost un drum ușor, iar punctul în care ne aflăm astăzi reprezintă doar începutul unei cariere încercate de provocări. Privind în retrospectivă, mulțumesc umil celor care au contribuit la formarea mea și le doresc tuturor colegilor care fac acest pas alături de mine mult succes în cariera militară”, spune Filip.

 „Apreciem că sublocotenentul Filip Cardasim este un exemplu demn de urmat, iar acum, că a primit primul grad de ofițer, îi dorim mult succes în cariera militară!”, au transmis reprezentanții colegiului câmpulungean.