Ion Țiriac îi explică Simonei Halep ceva legat de o anumită etapă de dezvoltare umană. Ceva de genul: „Uite, cam atât eram de mare când…!” sau „Cam atât erai de mare când te-am văzut prima dată …!“ Atitudinea lui este binevoitoare și părintească. Putem să presupunem că mâna lui stângă încearcă să ne transmită informații legate de o etapă de vârstă, de dezvoltare.

Simona Halep are o atitudine de „copil ascultător” care își place profesorul, îl respectă și îl ascultă. Poate că imaginea lui Ion Țiriac o face să se simtă „mică” în fața lui. Curbura spatelui Simonei Halep și a gâtului apare de obicei spontan la persoanele care acceptă dominația interlocutorului și i se supun, îi recunosc autoritatea și supremația. Această pendulare ușoară a brațelor pe lângă corp o întâlnim la micile fetițe care se simt măgulite de prezența și vorbele unui adult.

Concluzie: Dacă această stare de empatie și intercomunicare umană se manifestă corect și în plan sportiv, persoanei „învățăcel” i se pot transfera de la „mentor” multe informații prețioase obținute din practică și experiență. În această imagine Ion Țiriac este un veritabil coach!

Psiholog Mihai Moisoiu

Tel. 0753937223

www.mihaimoisoiu.ro

E-mail: mmmoisoiu@gmail.com