Tânărul în vârstă de 20 de ani care, în data de 15 noiembrie, a provocat un accident mortal, la Bogdănești, fiind beat la volan, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile de Judecătoria Fălticeni, care a admis propunerea înaintată în acest sens de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Fălticeni.

Răzvan Gabriel Onisei a fost arestat preventiv pentru comiterea infracțiunilor de ucidere din culpă și conducere sub influența alcoolului, dar poate contesta măsura de arestare preventivă la Tribunalul Suceava.

Se remarcă alcoolemia mare pe care o avea tânărul în vârstă de 20 de ani la ora accidentului.

Conform unui comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni, ”la data de 15.11.2022, în jurul orei 22:00, inculpatul a condus un autoturism pe drumurile publice din mediul rural, cu o alcoolemie de 2,50 gr/l în sânge (proba I, ora 23:20), respectiv 2,43 gr/l alcoolemie  în sânge (proba II, ora 00:20) fiind implicat şi într-un accident de circulaţie soldat cu decesul unei persoane de sex masculin, pasager în autoturism”.

Pe 15 noiembrie, puțin după ora 22.00, Poliția municipiului Fălticeni a fost sesizată că pe raza comunei Bogdănești a avut loc un accident, un autoturism lovind un cap de pod.

Pompierii militari care au intervenit la fața locului au găsit în mașină doi bărbați, din care unul, pasager, era inconștient, fiind declarat ulterior decedat. Tânărul de la volan era conștient, dar avea și el multiple leziuni, fiind transportat la spital.

Din cercetările ulterioare ale polițiștilor a rezultat că Gabriel Onisei, în vârstă de 20 de ani, în timp ce conducea un autoturism VW Golf pe un drum comunal din Bogdănești, într-o curbă la stânga, a pierdut controlul asupra mașinii, care a părăsit partea carosabilă și a intrat în coliziune cu un cap de pod aflat în dreapta direcției de deplasare a vehiculului.

Bărbatul decedat în accident se numea Constantin Acatrinei.    

Ancheta polițiștilor continuă sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni.

”Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea unei măsuri preventive  reprezintă   etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se mai arată în comunicatul procurorilor din  Fălticeni.