Unul dintre imobilele-simbol ale Sucevei, blocul „lamă” din Areni, cea mai înaltă clădire din zonă, situat chiar vizavi de primărie, va fi renovat și anvelopat termic, cu costuri zero pentru locatarii acestuia.

Anunțul a fost făcut de viceprimarul Lucian Harșovschi, care a precizat că aceeași situație este valabilă și în cazul Colegiului Național “Mihai Eminescu”, unde creșterea eficienței energetice va fi făcută tot pe fonduri europene, prin PNRR.

Prezent la București, la  sediul Direcției Generale de Implementare a Planului Național de Redresare și Reziliență, viceprimarul Sucevei s-a interesat și de stadiul celorlalte proiecte depuse și a aflat că, tot pe Componenta 5, alte două contracte au fost aprobate.
„Cei 143 de suceveni care locuiesc în blocul P de pe Bd. 1 Mai, nr.2, cel vizavi de primărie, (blocul lamă), vor beneficia, cu costuri zero, de renovarea energetică a acestuia, de unde, cu siguranță vor dispărea afișele cu “Atenție, cade tencuiala!”.


Cel de al doilea proiect vine în sprijinul elevilor și cadrelor didactice de la Colegiul Național “Mihai Eminescu”, prin creșterea eficienței energetice a colegiului”, a precizat viceprimarul Lucian Harșovschi.
Creșterea eficienței energetice a clădirilor se realizează prin lucrări precum: izolare termică pentru fațade, termo-hidroizolare acoperișuri, soluții de ventilare naturală, modernizarea circuitelor de iluminat deteriorate sau subdimensionate și înlocuirea corpurilor de iluminat cu unele cu eficiență energetică ridicată și durată mare de viață, inclusiv tehnologie LED, scopul fiind cel de a reduce consumurile energetice din surse convenţionale.

Alte proiecte de reabilitare termică a clădirilor, cu fonduri europene, sunt deja contractate la licitație, sau în curs de a fi contractate, pentru blocuri aflate în mai multe zone ale Sucevei, precum cele din Centru, din jurul esplanadei, ori blocurile din cartierul ANL Primăverii.