Municipalitatea suceveană a obținut fonduri norvegiene nerambursabile pentru a închide o groapă de gunoi temporară, fără a mai fi nevoie să dea o grămadă de bani pentru a transporta toate deșeurile la depozitul ecologic de la Moara.

Contractul de finanțare, în valoare de 8.640.758,92 lei, a fost semnat joi de către viceprimarul Lucian Harșovschi, la sediul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, în prezența ministrului Tánczos Barna.

“Prin implementarea proiectului “Închiderea depozitului temporar de deșeuri municipal Ipotești, județul Suceava” vom fi mai prietenoși cu mediul înconjurător. Proiectul, inovativ prin soluție (introducerea în corpul depozitului de aer comprimat pentru scăderea încărcărilor levigatului și reducerea substanțială a emisiilor de gaze), face parte din programul <Mediu, adaptare la schimbările climatice și ecosisteme (RO-Mediu), apelul 2 - “Măsuri de reducere a contaminării cu substanțe periculoase în depozite municipale temporare>. Prin semnarea acestui contract, nu va mai trebui sa transportăm deșeurile la groapa ecologică de la Moara și, în plus, nu cheltuim niciun leu al municipalității, finanțarea fiind de 100%”, a declarat viceprimarul Lucian Harșovschi.

Acesta a precizat că, alături de proiectele de înființare a centrelor de colectare prin aport voluntar (CAV) și construirea de insule ecologice digitalizate, sunt aduse la nivelul municipiului Suceava cât mai multe proiecte prin care să existe un management eficient al deșeurilor și se contribuie la un mediu înconjurător mai sănătos.