Un bărbat din comuna Slatina a fost reținut pentru 24 de ore și apoi plasat sub control judiciar de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Fălticeni după ce probele de sânge au indicat că a condus un autoturism având o alcoolemie extrem de mare, spre comă alcoolică.

Șoferul pericol public a fost depistat de polițiști în trafic pe 14 august, însă rezultatele probelor biologice au ajuns târziu la dosar, în această săptămână.

Probele biologice au indicat o concentrație de 3,62 g/l alcool în sânge, prima probă, respectiv 3,49 g/l alcool în sânge, proba doi.

După ce rezultatele au fost depuse la dosar, procurorii au luat măsura de reținere în arest a șoferului, din după-amiaza zilei de miercuri, 23 noiembrie.

În cadrul controlului judiciar impus inculpatul are mai multe obligații și restricții, evident una din obligații fiind de a nu mai conduce autovehicule.

Dacă va încălca vreuna din măsuri, bărbatul va fi arestat preventiv.  

Cele mai mari alcoolemii în sânge ale unor șoferi depistați în județul Suceava au fost de peste 3 la mie, foarte rar peste 3,5 la mie, recordul recent fiind o alcoolemie de 4,10 la mie.