Fără să mai mire pe cineva, două echipaje de poliție au trebuit să se întrebuințeze din nou serios, duminică seară, respectiv duminică noapte, după ce doi șoferi au încercat să își piardă urma și au fugit, unul pe jos, iar unul la volan.

Un prim caz s-a înregistrat pe drumul județean din Râșca, duminică, în jurul orei 18.50, când un echipaj de la Secția Rurală Vadu Moldovei a făcut semnal de oprire, în zona școlii din satul Slătioara, șoferului unui autoutilitare Mercedes.

După ce s-au făcut semnalele, cel de la volan a oprit mașina, a deschis portiera și a luat-o la fugă. Șoferul a scăpat cu fuga doar pe moment, fiind identificat în scurt timp de polițiști. Fugarul este un tânăr în vârstă de 27 de ani, localnic din Slătioara, care a recunoscut singur că nu are permis de conducere, fapt confirmat ulterior și de baza de date.

Verificat cu etilotestul la mai puțin de jumătate de oră de când a fugit, tânărul avea concentrația de 0,81 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. El a fost condus la Spitalul Municipal Fălticeni, unde i s-au recoltat probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei în sânge.

Al doilea caz este din cursul nopții de duminică spre luni, nu departe de zona în care a fost prins primul șofer băut.

În jurul orei 1.00, o patrulă din cadrul Poliției Municipiului Fălticeni, aflându-se în cadrul unei acțiuni de control pe linie de consum de alcool, a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism care circula din sensul opus poliției, respectiv dinspre satul Buda spre comuna Râșca.

La vederea echipajului de poliție, șoferul a mărit viteza de deplasare, refuzând să oprească la semnalele agenților de poliție.

Polițiștii au plecat în urmărirea mașinii, iar după aproximativ 4 kilometri au reușit să blocheze autoturismul.  

La volan era un tânăr din Bogdănești care mirosea a alcool și care avea concentrația de 0,80 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. Șoferul a fost condus la Spitalul Municipal Fălticeni, unde i s-au prelevat mostre de sânge.

În acest caz s-a deschis dosar penal ”doar” pentru comiterea infracţiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.