„Înecat”

„Din Mitocul-Dragomirnei ni se scrie: <Sâmbătă, în 19 Septemvrie a.c.n., gospodariul de aice,  Georgi Manoli, a mers în ţarină la lucru lăsând copiii acasă. În timpul lipsei părinţilor un copil de al lor, în vârstă de patru ani, eşit în grădină şi jucându-se lângă eaz, a picat într’însul şi s’a înecat>”.

„Gazeta Bucovinei”, AnulI, nr. 39, Cernăuţi, Septemvrie 1891.

 

„Peripeţiile unui sucevean în jurul pământului” (III)

„După opt ani de pribegie în Asia, Ştefan Straton a plecat în America, unde a stat mai multă vreme în New - York şi în Chicago. Din America a trecut în Africa, unde a stat mai mulţi ani. Statul pe care l’a studiat mai amănunţit a fost Abisinia, pe care a colindat-o în lung şi’n lat. În Abisinia a studiat forţa militară, strategia şi tactica naturală, limba, obiceiurile şi fanatismul întregului popor abisinian. După 13 ani de pribegie a reuşit să facă înconjurul lumii şi s’a reîntors acum câteva săptămâni în ţară biruitor”.

„Glasul Bucovinei”; Anul XVIII, nr. 4645, 17 Septembrie 1935.  

 

„Pregătiri de iarnă”

Organizaţiile comerciale şi cooperatiste locale şi-au intensificat eforturile în vederea unei mai bune aprovizionări a populaţiei cu produse vegetale pentru perioada de iarnă. Aprozarul Suceava a pregătit 110 tone castraveţi de calitate superioară, iar la Botoşani sau pulpat o cantitate de 7 vagoane de roşii. Aprozarul Suceava a amenajat beciurile şi a dotat cu utileje şi ambalajele necesare centrele din comunele Todireşti, Milişăuţi, Mihoveni, Siret şi altele pentru asigurarea însilozării a cca. 150 vagoane de diferite fructe şi legume”.

„Zori Noi”, Anul XI, nr. 2744, Suceava, Marţi 18 septembrie 1956.