„O pădure în flăcări”

În 19 l.c. s’a iscat în pădurea comunală din Gura Homorului un foc care numai cu greu a putut fi localisat. Şease jugere de pădure au cădut pradă incendiului”.

„Patria”, Anul III, nr. 262, Cernăuţi, Duminecă în 11/23 Aprile 1899.

 

„Circulă bancnote false...”

Autorităţile au descoperit zilele trecute, că în unele sate din judeţul Câmpulung şi mai ales în regiunea Vatra Dornei, circulă bancnote false de câte 1000 de lei. Bancnotele erau rău imitate aşa încât prea puţini oameni au putut fi înşelaţi cu ele. Cercetările făcute de către legiunea de jandarmi şi de către organele de poliţie din Câmpulung au descoperit că în ziua de 3 Aprilie a venit în satul Iacobeni ţăranul Karl Ludwig Schwerger. Numitul a cumpărat de la un locuitor din Iacobeni o bicicletă plătindu-i doar bancnote de 1000 de lei. Mai târziu s’a constatat că această bancnotă era falsă...Între timp jandarmii au început să urmărească pe falsificator care plecase pe bicicletă la Câmpulung. Automobilul jandarmilor l-a ajuns la Valea Putnei. Tânărul a mărturisit că bancnotele au fost falsificate de un anume Ct. Bicotam din Câmpulung. La locuinţa lui Bicotam, s-a găsit clişeul şi tot materialul întrebuinţat la falsificare”.

„Cuvântul Ţărănimii”, Anul X, Nr. 267, Aprilie 1931.

 

„În ajutorul populaţiei muncitoare”

„Văzând specula deşănţată practicată de unii patroni cizmari, care încasează pentru reparaţia încălţămintei preţuri mari, colectivul de muncă al cooperativei a luat hotărârea să vină în ajutorul populaţiei muncitoare. Folosind bucăţile de talpă rămase dela fabricarea încălţămintei în fabrici, potrivindu-le şi îmbinându-le cu multă răbdare şi pricepere muncitorii cooperativei <1Mai> Rădăuţi” au reuşit să alcătuiască pingele care egalează în durabilitate cu cele din material nou. În schimb, preţurile sunt atât de reduse încât comenzile curg, iar atelierul este asaltat de clienţi”.

„Lupta poporului”, Anul III, nr. 530, Suceava, Aprilie 1949.