Prefectul județului Suceava, Iulian Cimpoeşu, a convocat în ședință extraordinară, în sistem online, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență al județului Suceava, având ca ordine de zi aprobarea scenariilor de funcționare pentru unele instituții de învățământ din județul Suceava, începând de marți, 25 mai. Astfel, prin Hotărârea nr.126 din 25.05.2021, se modifică scenariile de funcționare pentru următoarele unități de învățământ: Școala Gimnazială Dorna Arini - scenariul 1, Școala Gimnazială Todirești – scenariul 2, Școala Gimnazială Panaci - scenariul 1, Școala Gimnazială Moara Nica – scenariul 1. Pentru scenariul galben – 2 revin cu prezență fizică copiii din grădinițe, elevii din învățământul primar, inclusiv clasa pregătitoare și elevii claselor terminale.Scenariul verde - 1, la rata de infectare sub unu la mie, înseamnă că absolut toți elevii, inclusiv copiii de grădiniță, revin la cursuri cu prezență fizică.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Suceava a adoptat Hotărârea nr. 126 din data de 25.05.2021, „luând în considerarecontextul epidemiologic actual înregistrat la nivelul județului Suceava, statisticile zilnice privind incidența cazurilor pozitive COVID-19 la nivelul comunelor Dorna Arini, Todirești, Panaci și Moara, propunerile consiliilor de administrație ale unităților de învățământ Școala Gimnazială Dorna Arini, Școala Gimnazială Todirești, Școala Gimnazială Panaci, Școala Gimnazială Moara Nica, avizate de către Inspectoratul Școlar Județean Suceava și Direcția Sănătate Publică Suceava, precum și de prevederile art. 4 și art. 5 din Ordinul comun MEC/MS nr. 3235/93 din 4 februarie 2021”.

Inspectoratul Școlar Județean Suceava are obligația de a comunica prezenta hotărâre instituțiilor de învățământ preuniversitar vizate, aflate în subordine instituțională, în vederea punerii în aplicare a scenariului de organizare și desfășurare a cursurilor. Prevederile prezentei hotărâri vor completa, modifica, în mod corespunzător, Hotărârile Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Suceava pentru aprobarea scenariilor de funcționare pentru unitățile de învățământ din județul Suceava aflate în vigoare.