CSU Suceava a avut parte de un debut fericit la revenirea în Liga Zimbrilor. Marți după-amiază, în prima etapă a ediției de campionat 2020-2021, în sala Kati Szabo din Sfântu Gheorghe, sportivii antrenați de Adrian Chiruț și Iulian Andrei au reușit să țină în șah formația Steaua București, una dintre grupările bine cotate ale primului eșalon. Partida a fost una deosebit de echilibrată, cele două echipe mergând cap la cap pe tot parcursul întâlnirii. Scorul final a fost de 24-24, după ce sucevenii au intrat cu avantaj de un gol la cabine, la jumătatea disputei, atunci când tabela de marcaj arăta scorul de 12-11.

„Suntem o echipă tânără, iar atunci când facem risipă de efort putem pune probleme oricărui adversar. Cred că i-am surprins pe steliști prin dăruirea arătată și prin pofta de joc. Pot spune că ne-am autodepășit și am făcut un meci mare, chiar dacă noi venim după alte trei jocuri foarte grele, din cadrul turneului de promovare, disputate la sfârșitul săptămânii trecute, în decurs de doar patru zile. Dacă nu ar fi apărut o serie de greșeli individuale pe finalul întâlnirii, foarte bine am fi putut chiar câștiga acest meci. Este clar că s-a acumulat o stare de oboseală în cadrul echipei, de aceea este important să ne recuperăm cât mai bine pentru următoarele două meciuri”, a declarat antrenorul Adrian Chiruț.

Astăzi, tot la Sfântu Gheorghe, de la ora 16.00, CSU Suceava va întâlni formația CSM Făgăraș în cadrul etapei a II-a, urmând ca joi, la ora 13.30, să dea piept cu Dinamo, într-un joc contând pentru runda a III-a a Ligii Naționale.

CSU Suceava a evoluat în alcătuirea: Makaria, Grigoraș, Duman - Loic (6), Popia (4), Tofănel (4), Nalbantoglu (4), Balasz (4), Oancea 91), Câmpan (1), Furak, Sadovyi, Fodorean, Majic, Dascălu, Pintilei.

Cel mai bun marcator al Stelei a fost Mihalcea, cu 7 reușite.