Federația Română de Handbal a publicat lotul de 21 de jucătoare selecționate de antrenorul Bogdan Burcea pentru Campionatele Europene din decembrie, care se vor disputa doar în Danemarca, după ce Norvegia a anunțat că nu se încumetă să mai organizeze competiția, din cauza pandemiei de coronavirus. Printre ele se află și suceveanca Anca Georgiana Polocoșer, care în ultimii ani a devenit un punct fix în cadrul echipei naționale de senioare.

În vârstă de 23 de ani, Anca Georgiana Polocoșer evoluează în prezent la CS Minaur Baia Mare, iar la nivel de senioare a jucat pentru CSM Cetate Deva, Dinamo București și CSM Roman.

Anca a început handbalul la Școala Gimnazială „Ion Creangă”, din Suceava, sub îndrumarea antrenorului Gheorghe Gheorghiu, și a evoluat la echipa Clubului Sportiv Școlar Suceava. La 12 ani, handbalista suceveană a plecat la CSȘ 2 Baia Mare, un an mai târziu fiind convocată pentru prima dată la naționala de junioare a României.

O prezență obișnuită a loturilor naționale, Anca Polocoșer a făcut parte din naționala de tineret (Under 20) a României, cu care a cucerit medalia de bronz la Campionatul Mondial din Rusia în 2016, o generație din care au făcut parte, printre altele, Yulia Dumanska, Cristina Laslo, Andreea Taivan și Lorena Ostase. În urma acestei performanțe Anca a fost desemnată la finele anului 2016 cea mai bună sportivă din județul Maramureș în clasamentul realizat de Direcția Județeană de Sport și Tineret. La junioare, Anca a ratat un Campionat Mondial din cauza unei accidentări la genunchi. Se întâmpla în 2014, an în care România a câștigat medalia de aur.

Anca Polocoșer a mai participat cu naționala mare la Campionatul European din Franța, din 2018, și la Mondialele din Japonia, desfășurate un an mai târziu.

Iată lotul complet al României pentru Campionatele Europene din Danemarca:

Portari: Denisa Dedu (CSM București), Yuliya Dumanska (Podravka Vegeta), Ana Maria Măzăreanu (Gloria Bistrița).

Linia de 9 metri: Eliza Buceschi, Laura Popa (Rapid), Cristina Laslo, Andreea Popa, Anca Georgiana Polocoșer (Minaur Baia Mare), Cristina Neagu (CSM București), Andreea Rotaru (Gloria Buzău), Ana Maria Savu, Ana Maria Țicu (SCM Craiova), Alexandra Severin (HC Zalău).

Extreme: Nicoleta Dincă (Gloria Bistrița), Alexandra Dindiligan (HC Zalău), Ana Maria Iuganu (Gloria Buzău), Laura Moisă (CSM București), Sonia Seraficeanu (Minaur Baia Mare).

Pivoți: Raluca Băcăoanu (Gloria Bistrița), Lorena Ostase (CSM Slatina), Crina Pintea (CSM București).