În ultimele două weekenduri, fălticeneanul David Arcip a participat la două turnee de tenis de câmp de categoria I,  la Roman și Brașov, unde a obținut două titluri, unul de campion și unul de vicecampion U12.

Sub egida Federației Române de Tenis, în perioada 7-10 noiembrie, s-a desfășurat la Roman Cupa Sense la tenis de câmp, categoriile de vârstă U10, U12, masculin și feminin. La competiție au fost prezenți 67 de sportivi din Fălticeni, Iași, Bacău, Pașcani, Cluj, Galați, Piatra Neamț.

La categoria U12 masculin, fălticeneanul  David Arcip, legitimat la Clubul Lechner Tenis School, a reușit să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, după ce, în patru meciuri solicitante, a reușit să treacă de adversari care îl depășeau ca vârstă și experiență. Primul meci din optimi l-a disputat împotriva unui sportiv de la Clubul Unirea din Iași, David Galan, pe care l-a învins în două seturi 6-1; 6-1. În sferturi, fălticeneanul l-a întâlnit pe David Cosoiu, de la Clubul Marc Tenis Cluj, pe care l-a învins cu scorul de 6-3; 4-6; 10-1 (în maxi tiebreak). Semifinala a disputat-o împotriva sportivului Tudor Petroiu, de la Asociația Altius Tennis Club, de care a reușit să treacă în două seturi cu scorul de 7-5 și 6-2. A urmat finala unde l-a avut ca adversar pe Luca Consantinciu, de la Asociația Greenfield Bârlad, pe care l-a învins cu scorul de 6-2; 6-2.

După aceste meciuri frumoase, David a căpătat încredere și a pornit din nou la o nouă competiție națională de categoria întâi, desfășurată în perioada 15-18 noiembrie la Brașov și inclusă în calendarul FRT. La categoriile U10, U12 și U18 au participat 109 sportivi din toată țara. David Arcip l-a întâlnit în șaisprezecimi pe sportivul Andrei Beleaua, legitimat la Dinamo București, pe care l-a învins cu scorul de 6-1 și 6-1, în optimi l-a întâlnit pe Thomas Ocu, de la CSM București, pe care l-a învins în două seturi, 6-1 și 6-3, iar sferturile de finală l-au adus în fața lui David pe sportivul Matei Burlacu, de la CS WINNER Brașov, de care a reușit să treacă în două seturi, 6-3; 6-3. Un meci extraordinar a fost cel din semifinală, unde l-a întâlnit pe Eduard Dragomir, de la C.S Vaideanu Brașov, pe care l-a învins cu scorul 6-2; 7-5.

Finala spectaculoasă l-a avut în prim-plan pe experimentatul Matei Chelemen, de la CS Vaideanu Brașov, favoritul nr 1 al turneului, care l-a învins pe David Arcip în două seturi 6-1 și 6-0, înfrângere care i-a adus tenismenului din urbea de pe Șomuz titlul de vicecampion într-un turneu în care toți adversarii lui David erau cu un an sau doi mai mari.

„Având în vedere că David, în vârstă de 10 ani, este în perioada de acomodare la categoria U12, suntem foarte mulțumiți de modul de gestionare a emoțiilor, de atitudinea bună de pe teren și comportamentul curajos față de adversarii lui, mult mai puternici și mai experimentați. Îi dorim succes micuțului tenismen în concursul de săptămâna viitoare de la Roman, categoria A U12. Mulțumim sponsorilor și domnului antrenor Ferry Lechner pentru aportul deosebit adus în formarea micuțului iubitor al sportului alb”, ne-a precizat Ramona Arcip, mama micului campion.