Zilele trecute, mai exact pe 11 noiembrie, s-au împlinit 20 de ani de la celebrul meci Dinamo – Foresta, care a uimit cu desfășurarea sa o lume-ntreagă. Bucureștenii, cu Cornel Dinu pe bancă, erau o echipă în mare vogă, fiind deținătorii titlului în Liga I, în vreme ce Foresta lui „Magiun” Barbu venea în „Ștefan Cel Mare” din postura de nou promovată.

Porniți ca mari favoriți, dinamoviștii au dominat partida, ajungând să conducă cu 4-0 pe tabela de marcaj după o oră de joc, prin golurile marcate de Tinel Petre (12), Adrian Mihalcea (28), Iulian Tameș (43) și Marius Niculae (47). La acel scor nici cel mai înfocat fan al „alb-roșilor” nu credea că se mai poate întâmpla ceva, ca să nu mai vorbim de suporterii Forestei.

Robert Niță a marcat în minutul 62 ceea ce se credea a fi golul de onoare pentru suceveni, însă Foresta a continuat să mizeze totul pe cartea atacului și golurile 2 și 3 au venit conform cursului jocului. În doar două minute, 71 și 73, Păcurar și Botan au redus la doar un gol diferența de pe tabela de marcaj și gluma se îngroșa pentru Dinamo! Același Botan a înscris pentru un incredibil 4-4 în minutul 82. Autorul primului gol, Robert Niță, a dat lovitura de grație înainte de finalul partidei, înscriind pentru 5-4.

Dinamo, care a aliniat atunci o echipă cu mulți fotbaliști internaționali, a evoluat în alcătuirea: Ștefan Preda – Bogdan Onuţ, Gică Mihali, Vali Năstase, Tinel Petre – Mugur Bolohan, Ionuţ Lupescu, Iulian Tameş, Vlăduţ Munteanu – Adrian Mihalcea, Marius Niculae. Au mai intrat: Florin Răducioiu (49), Florin Cernat (64), Claudiu Drăgan (80). Rezerve neutilizate: Florin Tene, Cristi Vlad și Sorin Iodi.

Echipa Forestei care a făcut istorie pentru fotbalul sucevean este următoarea: Eugen Nae – Cristian Şchiopu, Ovidiu Ciobanu, Daniel Munteanu, Adrian Beldiman – Mihai Botan, Dumitru Ene, Sergiu Brujan, Dorin Semeghin – Marius Păcurar, Robert Niţă. Au mai intrat Dumitru Gavrilescu (49), Silviu Buzea (71). Rezerve neutilizate: Dorin Goian, Alin Nicola și Eric Fannis.Lotul echipei sucevene îi mai cuprindea în sezonul 2000-2001 pe jucătorii Vicențiu Dragomir, Vasile Prisacă, Daniel Bălan sau Dorel Bernard.

În acest an, mai exact pe 21 mai, stadionul Areni trebuia să găzduiască o reeditare a celebrului meci din urmă cu 20 de ani, cu aceiași actori pe gazon, însă evenimentul atât de așteptat de microbiștii suceveni a fost anulat din cauza pandemiei de coronavirus.