Naționala masculină de volei s-a întors din turneul din Grecia, acolo unde a disputat trei meciuri amicale în compania reprezentativei similare a țării gazdă, în cadrul pregătirii pentru preliminariile Campionatului European și pentru participarea în Golden League. Cu acest prilej, a debutat în echipa națională de seniori tânărul voleibalist sucevean Alexandru Rață, care recent a devenit campion al României cu formația sa de club, Arcada Galați. Chiar dacă „tricolorii” au pierdut toate cele trei partide, cu 3-0, 3-2 și 3-1, se poate spune că debutul lui Alexandru Rață la prima reprezentativă a fost unul dătător de speranțe. Dacă în primul joc a reușit 4 puncte, iar în al doilea doar unul, tânărul voleibalist în vârstă de doar 20 de ani a dat adevărata măsură a talentului său în meciul al treilea, când a punctat de nu mai puțin de 17 ori, fiind cel mai bun marcator al echipei României.

Ieri, delegația tricoloră a revenit în țară, pentru a continua pregătirea pentru participarea, în lunile mai-iunie, în preliminariile Campionatului European 2021 și în Golden League. La Ploiești se va face joncțiunea și cu ceilalți jucători convocați, dar care nu au făcut deplasarea în Grecia: Ciprian Matei (Steaua), Tudor Magdaș (Unirea Dej), Vlad Kantor (Arcada Galați) și Adrian Aciobăniței (Cannes).

Alexandru Rață a fost descoperit la LPS Suceava de profesorul Tudor Orășanu, cu care a și jucat mai apoi la echipa locală de seniori, CSM.

În paralel cu sportul, Alex urmează cursurile Facultății de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, fiind în anul II de studiu.