O spargere dată la un magazin de telefoane din Vicovu de Sus s-a transformat în tâlhărie după ce autorul a fost surprins de un martor la ieșirea de la locul faptei. Fapta este de la începutul lunii aprilie, însă polițiștii și procurorul de caz au stabilit cine este autorul și au cerut arestarea sa marți, 27 aprilie.

Din ancheta coordonată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți rezultă că în data de 3 aprilie, în jurul orei 22.55, un individ cu fața acoperită cu o mască de protecție și cu glugă pe cap a distrus cu un obiect dur, probabil un topor, geamul de la ușa de acces în magazin, pătrunzând în interior, unde a spart vitrina în care erau telefoane. Hoțul a luat 11 telefoane, iar în momentul în care ieșea din magazin a dat nas în nas cu un martor, care a încercat să-l imobilizeze. Din cercetări rezultă că individul l-a lovit pe martor, reușind să scape cu fuga și cu bunurile furate. Acționând cu fața complet acoperită, autorul a fost greu de identificat.

S-a ajuns în cele din urmă la Florin Nicolaus Andriescu, localnic, care a fost pus sub acuzare pentru infracțiunea de tâlhărie calificată.

În ședința de marți, 27 aprilie, Judecătoria Rădăuți a admis propunerea formulată de procurori și a dispus arestarea preventivă a inculpatului, pentru 30 de zile. Judecătorii au respins cererea acuzatului, de luare a măsurii arestului la domiciliu ori a controlului judiciar.

Decizia de arestare a fost contestată la instanța superioară, Tribunalul Suceava.