Un tânăr în vârstă de 20 de ani, din Voitinel, a ajuns în arestul poliției județene, reținut 24 de ore, după ce, oprit în trafic de polițiștii de la Secția Rurală Marginea, și-a declarat o identitate falsă. Ulterior s-a stabilit că tânărul nu are permis de conducere și a încercat să-i păcălească pe polițiști cu identitatea fratelui.

Cazul a fost mediatizat la finele săptămânii trecute de Inspectoratul de Poliție Județean Suceava.

În noaptea de 23 spre 24 aprilie, un echipaj de la Secția Rurală Marginea a oprit în primă fază pentru control un Audi A6, care se deplasa pe DN 2E, pe raza comunei Horodnic de Sus, pe direcția dinspre Voitinel spre Marginea. Imediat a fost oprită și o a doua mașină, un Mitsubishi condus din aceeași direcție, în care se aflau mai mulți tineri.

În timp ce primul șofer le-a spus polițiștilor că nu are nici un document la el, recomandându-se doar verbal, din a doua mașină cel de la volan a coborât și a luat-o la fugă pe jos, spre un ogor din apropiere.

Un polițist plecat în urmărire pedestră l-a ajuns pe fugar după aproximativ 700 de metri, reușind să-l oprească. S-a stabilit că cel care a încercat să fugă este un tânăr din Bilca, care era în ușoară stare de ebrietate - 0,10 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Revenind la prima mașină, tânărul care condusese autoturismul Audi A6 s-a legitimat verbal. Polițiștii au avut suspiciuni cu privire la identitate, cu atât mai mult cu cât și un tânăr din acealaltă mașină a refuzat să se legitimeze, iar cei doi păreau că se cunosc. După audieri s-a stabilit că tânărul în vârstă de 20 de ani, din Voitinel, de la volanul mașini Audi, nu are permis de conducere și, în încercarea de a scăpa, și-a dat identitatea fratelui mai mare, de 23 de ani, care are permis de conducere și care era pasager în cealaltă mașină. 

David Rusu, în vârstă de 20 de ani, din Voitinel, a fost pus sub acuzare pentru comiterea infracțiunilor de conducere fără permis, instigare la fals intelectual și fals intelectual.

În continuarea cercetărilor, pe 27 aprilie, s-a dispus reținerea tânărului în arestul poliției județene.