Lucrările de reparații stradale și cele de asfaltare, întârziate anul acesta din cauza temperaturilor neobișnuit de scăzute, care au făcut ca nici stațiile de asfalt să nu fie pornite, vor demara în forță după sărbătorile pascale.

Primarul Ion Lungu a anunțat că de luna viitoare va începe campania de reparații străzi, care va include plombări pe 129 de străzi, reparații capitale pe alte 10 străzi și lucrări de asfaltare pe 11 străzi nemodernizate.

„Am văzut multă presiune să asfaltăm străzile. Oamenii au dreptate, nu spun că nu. Din păcate, și în această dimineață au fost zero grade. Nu avem eficiență în campania de asfaltare. Nu sunt pornite toate stațiile de asfalt. Tocmai de aceea am suspendat reparațiile la axul principal, unde sunt câteva găuri, mai ales la capacele de canalizare, în ideea că se circulă mai mult în această săptămână și să nu blocăm circulația”, a spus primarul Sucevei.

Conform edilului, în ciuda vremii potrivnice, lucrări de reparații au demarat deja pe zece străzi, dar numărul acestora va crește de cum vor fi condiții potrivite, mai ales că pentru acest an bugetul alocat este de 11,6 milioane de lei pentru plombări, asfaltări și balastări.

Mai mult, pentru o mai bună informare a cetățenilor, pe site-ul Primăriei Suceava vor fi afișate cele 129 de străzi cuprinse în programul de reparații, precum și cele zece străzi pe care vor fi făcute reparații capitale - Ion Neculce, Ion Luca Caragiale, Luceafărului, Oituz, Muncii, Mirăuților, Petru Mușat, Leca Morariu, Stațiunii și Tipografiei.