Echipa de rugby juniori Under 19 a Clubului Sportiv Școlar Gura Humorului a încheiat pe locul V ultimul turneu din campionat, desfășurat la București, la finele săptămânii trecute, la general, după cinci turnee, elevii lui Andrei Varvaroi reușind să obțină locul III, așadar loc pe podium în campionatul național.

A fost o ediție de campionat scurtă, jucată în regim de turnee, după foarte lunga pauză cauzată de pandemie, care a lovit crunt în competițiile de juniori, înghețate timp de un an și jumătate.

Din cauza numărului mic de jucători, la campionatul U 19 s-a jucat rugby în 7, fiind înscrise la start șapte echipe din țară.

CSȘ Gura Humorului a avut evoluții oscilante, dar în general bune, obținând inclusiv locul I, la turneul patru, desfășurat la Arad. Acolo, elevii lui Andrei Varvaroi au bătut ambele echipe de pe primele două poziții, Dinamo și CSȘ Baia Mare. Humorenii au jucat foarte bine și în primul turneu, de acasă, unde s-au clasat pe locul II.

Una peste alta, încă un podium național pentru CSȘ Gura Humorului, chiar dacă unul în condiții mai speciale, fără medalii, ci doar cu diplome oferite de Federația Română de Rugby.

Tot la finele săptămânii trecute, CSȘ Gura Humorului, U 16, echipă antrenată de Florin Nistor, a învins LPS Focșani cu 76-0. Și aici s-a desfășurat un campionat restrâns, regional, mai mult de pregătire. 

Se speră ca din toamnă competițiile de juniori să se poate relua în condiții mai aproape de normal. Condiția primordială este ca școala să înceapă normal peste tot. Din cauza perioadei lungi fără cursuri față în față, mulți din tinerii rugbiști de la Humor, dar proveniți din alte localități, nu s-au mai antrenat și treptat au renunțat la activitatea sportivă.

Antrenorul Andrei Varvaroi și cei care îl ajută speră să îi readucă la rugby pe o parte din ei.

”Felicitări băieților și acum focusarea pe examenul de bacalaureat”, a transmis Andrei Varvaroi.