Luni dimineață a avut loc reunirea lotului Forestei. La prima ședință de pregătire a anului au fost prezenți 27 de jucători, 7 dintre aceștia fiind nou veniți. Portarul Daniel Zvoronciuc și mijlocașul Sebastian Nechita au fost aduși de la Dante Botoșani, Valentin Hagiu, mijlocaș și el, a venit de la Rapid Brodoc, fundașul central Ștefan Cană aparține de FCSB, dar a evoluat în prima parte a campionatului în eșalonul secund, pentru Unirea Constanța, iar atacantul Robert Martin a revenit pe Areni de la Șomuz Fălticeni. Sub comanda lui Dorin Goian au ajuns și doi tineri de mare perspectivă de la Liceul cu Program Sportiv din Suceava, este vorba de internaționalul de juniori Sebastian Burlacu, născut în 2008, și de atacantul Ștefan Valentin Petraru, născut în 2007, care au jucat în acest sezon pentru echipa Under 16 pregătită de Andrei Ițco, calificată în play-off-ul Ligii Elitelor și în sferturile de finală ale Cupei României.

Față de lotul care a încheiat anul trecut, Foresta a renunțat în pauza de iarnă la mijlocașii Andrei Popovici, înregimentat între timp de Bucovina Rădăuți, și Andrei Mirică. De la primul antrenament din 2023 a lipsit motivat fundașul camerunez Karime Makongo, care va ajunge în România în cursul zilei de marți.

După perioada de reacomodare la efort echipa suceveană va pleca într-un stagiu centralizat la Gura Humorului, în intervalul 6-18 februarie, cartierul general fiind stabilit la Hotelul Toaca Bellevue.

Oficialii clubului au schițat și programul partidelor de verificare, după cum urmează: pe 3 februarie, cu Politehnica Iași, pe 11 februarie, cu Gloria Bistrița, pe 18 februarie și 1 martie, cu Șomuz Fălticeni, pe 22 februarie, cu Aerostar Bacău, pe 25 februarie, cu Rapid Brodoc, și pe 4 martie, cu Bucovina Rădăuți.

„Am revenit la antrenamente cu chef de muncă. Sper să nu avem probleme cu accidentările, iar startul sezonului oficial de primăvară să ne prindă în cea mai bună formă sportivă. Poziția de lider în clasament ne obligă să jucăm barajul, acesta este primul obiectiv, iar odată ajunși acolo vom da totul pentru a încerca promovarea. Referitor la jucătorii nou veniți, nu au semnat încă toți, dar sperăm să reușim să oficializăm aceste transferuri în cel mai scurt timp. Sunt fotbaliști pe care i-am dorit pentru a dubla anumite posturi, unde era nevoie”, a declarat antrenorul principal al grupării sucevene, Dorin Goian.

Foresta a încheiat sezonul de toamnă pe primul loc în ierarhia Seriei I a Ligii a III-a, avansul important de 9 puncte față de următoarea clasată asigurându-i deja formației sucevene calificarea în play-off.

„Galben-verzii” vor relua campionatul pe 11 martie 2023, cu un meci pe teren propriu în compania Ceahlăului Piatra Neamț.