În doi ani de zile, sucevenii vor avea la dispoziție o zonă de agrement modernă, cu trei bazine cu apă caldă, din care unul cu apă sărată, pe amplasamentul vechiului Ștrand de la Ițcani.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a semnat miercuri dimineață contractul de realizare al noului ștrand, cu o asociere a trei firme din Suceava - Conbucovina, Loial Impex și Mold Proiect ASD.

„La licitația pentru modernizarea Ștrandului Ițcani a fost depusă o singură ofertă, care a fost declarată câștigătoare. Oferta acestora a fost de 9.575.153 lei, fără TVA, adică 95% din prețul estimat. Acolo practic facem un ștrand nou, cu apă încălzită, un bazin principal de 1250 de mp, un bazin de apă sărată de 250 de mp, bazin pentru copii de 420 de mp, spațiu de joacă pentru copii de 200 de mp, platformă plajă 700 de mp, două platforme de plajă cu nisip – 1200 de mp. Durata de realizare a investiției este de 24 de luni”, a precizat primarul Sucevei, Ion Lungu.

Pe amplasamentul de 10.790 de metri pătraţi al vechiului ştrand se vor mai amenaja un spaţiu verde pentru relaxare; un pavilion de control acces şi un pavilion administrativ.

Pe lângă reţelele de utilităţi (alimentare cu energie electrică, gaze naturale, rețea alimentare cu apă și retea canalizare ), proiectul include dotarea cu sistem de sonorizare publică şi sistem de supraveghere video, rețele de telecomunicații și sistem sonorizare publică.