Un bărbat de 44 de ani, din Pojorâta, a ajuns marți după amiază la Spitalul de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, după ce a fost mușcat de o viperă de glezna dreaptă. Pacientul a fost transferat la Suceava de la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc, unde a primit primele îngrijiri medicale. La Câmpulung Moldovenesc a intrat în șoc anafilactic, dar medicii de acolo au reușit să-l stabilizeze și l-au transferat la Suceava pentru administrarea tratamentului specific, cu ser antiviperin. Omul le-a povestit medicilor de la Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului sucevean că o viperă l-a mușcat de picior în timp ce cosea iarba în curte. Purtătorul de cuvânt al spitalului, dr. Mircea Macovei, a declarat miercuri că, după administrarea serului antiviperin pacientul a fost internat în secția Medicală a unității spitalicești, unde va mai rămâne câteva zile. „Este stabil, conștient, starea generală este bună, dar semnele locale persistă”, a precizat medicul.

Dr. Macovei a declarat că Spitalul de Urgență Suceava mai are încă patru doze de ser antiviperin, din cele cinci achiziționate la începutul sezonului estival. O doză de ser costă 2.300 de euro, însă pacienții o primesc gratuit. Spitalul din Suceava este printre puținele din țară care are ser anti-viperin în stoc, majoritatea preferând să comande serul la compania UNIFARM doar în caz de nevoie.

Medicii avertizează că în cazul în care ați fost mușcat de viperă să sunați imediat la numărul unic de urgență 112 sau la 0-SALVAMONT pentru că trebuie să ajungeți la un medic cât mai repede posibil, singurul tratament eficient fiind serul antiviperin.