Începând din luna septembrie, o stradă din municipiul reședință de județ va purta numele Pimen Suceveanul, în cinstea Arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților.

Propunerea a fost făcută de primarul Sucevei, Ion Lungu, care a obținut deja avizele necesare.

„În semn de recunoștință din partea comunității pentru tot ceea ce a făcut Înalt-Preasfinția Sa Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, pentru implicarea în viața orașului nostru, prin protecția socială, ridicarea căminului de bătrâni, plus că, ceea ce pentru creștini contează mult, cu binecuvântarea sa s-au construit 20 de biserici noi după Revoluție, o stradă din municipiul Suceava se va numi Pimen Suceveanul”, a anunțat Ion Lungu.

Noua stradă este în zona Cetății de Scaun, la intersecție cu strada Parcului, acolo unde drumul actual, pe partea stângă merge către Muzeul Satului, iar partea dreaptă, care este la stadiul de proiect, merge către Lisaura, unde se dezvoltă mult zona, în ultima perioadă.

„De regulă, denumirile de străzi sunt date după ce persoanele nu mai există, dar mai sunt și excepții, precum Sofia Vicoveanca, al cărei nume îl poartă un bulevard din Suceava, pentru că este o personalitate care face cinste orașului nostru”, a precizat Ion Lungu.

Strada Pimen Suceveanul, propusă să fie amenajată va avea o lungime de 700 de metri, cu o lățime de 7 metri.

Proiectul de hotărâre este pregătit deja pentru a fi supus aprobării aleșilor locali în ședința de Consiliul Local de joi, 22 august.