Sucevenii care lucrează în străinătate și care în aceste zile sunt acasă sunt invitați joi, de la ora 10.00, în sala “Ștefan cel Mare” din Palatul Administrativ, pentru a afla noutățile în ceea ce privește votarea. Acțiunea face parte din campania națională “Informare acasă! Siguranță în lume!“, derulată de  Ministerul Românilor de Pretutindeni. Din partea ministerului va fi prezent joi la Suceava coordonatorul campaniei, subsecretarulul de stat Victor Ionescu. 

La alegerile prezidențiale din toamnă, românii din străinătate pot vota atât la secția de votare, cât și prin corespondență și votul se desfășoară pe durata a trei zile pentru fiecare tur de scrutin. La întâlnirea de joi sucevenii din diaspora vor afla care sunt procedurile pentru a se înregistra să voteze prin corespondență sau de ce acte au nevoie pentru a vota la secție.

Prefectura Suceava precizează, printr-un comunicat de presă, că obiectivul  general al campaniei naționale “Informare acasă! Siguranță în lume!“ este de a realiza „o informare corectă și cât mai completă a potențialilor migranți români în ceea ce privește drepturile și obligațiile pe care le au statele membre ale Uniunii Europene”. Totodată, se dorește ca românii de pretutindeni „să afle mai multe despre programele pe care România le desfășoară pentru a-i încuraja să revină acasă în număr cât mai mare”.