Măsurile de limitare a răspândirii coronavirusului continuă în municipiul Suceava, la un al nivel.

Începând de marți, 31 martie, acțiunilor de dezinfecție care se efectuau pînă acum pe străzi, trotuare și în locuri publice li se adaugă cele de dezinfecție între blocuri și în scările de bloc.

“Începând de astăzi, în toate cele 1.947 de scări de bloc se desfășoară acțiuni de dezinfecție.

Pentru a fi mai eficienți, am împărțit orașul în patru zone, în care se vor desfășura cu regularitate lucrările de dezinfecție, de către firme specializate. Reprezentanții asociațiilor de proprietari au obligația de a valida printr-un proces verbal de constatare realizarea acestor acțiuni”, a anunțat viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi.

Acesta a precizat că vor fi intensificate și acțiuni de igienizare și dezinfectare a întregului oraș, pentru că situația o impune.

În plus, municipalitatea suceveană a început demersurile pentru achiziția de distribuitoare de dezinfectant care să fie montate la intrările în blocuri.

“Suntem în căutarea dispozitivelor cu soluții dezinfectante pentru toate intrările blocurilor de locuințe. Sperăm să le găsim cât de curând, având în vedere cererea mare la nivel național”, a adăugat Lucian Harșovschi.

Nu în ultimul rând, viceprimarul Sucevei a făcut apel la oameni să stea în case, să nu se mai răspândească virusul:

“Doar stând acasă aceste acțiuni vor avea eficiență maximă pentru a eradica Covid-19!”