Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat luni seară că municipiul Suceava și alte opt localități învecinate intră în carantină totală pentru a preveni răspândirea noului coronavirus. Anterior anunțului făcut de Marcel Vela, secretatul de stat Raed Arafat a anunțat că în județul Suceava este cea „mai deosebită situație la nivel național”, având în vedere că din cele 2.019 cazuri de coronavirus, nu mai puțin de 593 sunt din județul Suceava. 
În acest context, ministrul de Interne a anunțat că a fost emisă Ordonanța Militară nr. 6 prin care municipiul Suceava şi localităţile Adâncata, Salcea, Ipoteşti, Bosanci, Moara, Șcheia, Pătrăuţi şi Mitocu Dragomirnei intră în carantină totală. De asemenea, pe perioada stării de urgență din România se instituie și o zonă de protecție, ca perimetru de siguranță, în jurul localităţilor carantinate. 
Marcel Vela a spus că în zona carantinată este permisă intrarea, respectiv ieșirea, pentru cei care realizează transport de mărfuri materii prime și resurse necesare pentru activități economice și pentru aprovizionarea populației. Persoanele care nu locuiesc în zonele carantinate dar au activități economice, medicale, dar și cei din administrația publică locală, judiciare, servicii de utilitate publică, activități în agricultură, activități energetice vor avea acces în zona carantinată.