Vechiul ceas din sensul giratoriu de la Orizont va fi înlocuit cu unul modern, analog și digital, pilotat GPS, care indică ora și temperatura, iar pe timpul nopții este iluminat cu leduri.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a precizat că noul ceas care va sta în cea mai mare intersecție din cartierul Burdujeni și care va avea patru fețe, pentru a fi vizibil de oriunde se vine, este în curs de achiziție.

Vechiul ceas din sensul giratoriu Burdujeni, reparat de numeroase ori până acum, până când nu s-a mai putut face nimic, va fi demontat.

Noul ceas este realizat cu o tehnologie elvețiană de ultimă generație, cu mecanisme pilotate de o antenă GPS, care recepționează simultan semnalul de timp de pe sateliții geostaționari și îl trimite mai departe microprocesorului încorporat în mecanismul de ceas, care convertește energia electrică în energie mecanică, determinând mișcarea arătătoarelor.

La intervale regulate de timp antena primește de pe satelit semnale de resincronizare, fiind efectuate corecții, dacă este cazul, încât precizia acestor ceasuri este atomică, conform literaturii de specialitate.

Edilul sucevean nu a exclus ca și alte ceasuri publice să fie achiziționate și montate în alte zone ale orașului, dacă se va vedea că există un interes al sucevenilor vizavi de acestea.