O nouă avertizare de tip cod portocaliu, valabilă pentru o mare parte a județului Suceava, a fost transmisă de luni, la ora 14.00, de către Administrația Națională de Meteorologie.

Codul portocaliu este valabil LUNI, între orele 14:00-19:00.
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată.
Zonele afectate de codul portocaliu sunt: județele Bacău, Vrancea, Buzău, Covasna și zona montană a județelor Prahova, Brașov, Harghita, Neamț și Suceava.

În județele Bacău, Vrancea, Buzău, Covasna și zona montană a județelor Prahova, Brașov, Harghita, Neamț și Suceava vor fi perioade cu averse torențiale, intensificări puternice ale vântului, vijelii, descărcări electrice și grindină. Se vor acumula cantități de apă de peste 30 l/mp și pe arii restrânse 50...60 l/mp.

În același timp, pentru cealaltă parte a județului Suceava, este valabil un cod galben de vreme severă, valabil tot pe 29 iunie, până la ora 19.00.

În intervalul menționat, local în zona de munte, în Moldova, Transilvania, nordul Munteniei și al Dobrogei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 20...25 l/mp și pe arii restrânse 40 l/mp.
Meteorologii avertizează că în următoarele zile disconfortul termic va fi ridicat, iar mai ales în zonele de câmpie, indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități.