Un autoturism și aproape cinci mii de pachete de țigări introduse ilegal în țară au fost reținute de polițiștii de frontieră suceveni, în zona de munte a județului.

Potrivit celor afirmate de ofițerul pentru relații publice de la Poliția de Frontieră Suceava, comisar-șef Ilie Poroch-Serițan, la finele săptămânii trecute, un echipaj de la Sectorul Brodina a efectuat, la Straja, semnalul regulamentar de oprire pentru un autoturism cu plăcuțe de înmatriculare românești. Șoferul nu a oprit la semnal, și-a continuat deplasarea, iar după aproximativ un kilometru a abandonat autoturismul pe marginea carosabilului.

Polițiștii de frontieră ajunși la fața locului au găsit mașina cu cheile în contact, iar în interiorul autoturismului au observat mai multe colete voluminoase cu țigări. Mașina a fost transportată la sediul Sectorului, unde în urma inventarierii au fost înregistrate 4.950 pachete cu țigări provenite din magazin tip duty free. Țigările, în valoare de 57.915 lei, precum și mașina, evaluată la 6.000 de lei, au fost indisponibilizate la sediul Sectorului până la finalizarea cercetărilor. În același timp s-a constatat că numărul de înmatriculare aplicat pe mașină figura ca fiind radiat din circulație, condiții în care se fac cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de contrabandă, punere în circulație sau conducere a unui vehicul neînmatriculat și cu numere false de înmatriculare.