O nouă etapă din proiectul de modernizare a transportului public din municipiul Suceava urmează să fie implementată, odată cu achiziționarea și montarea a 38 de noi stații de așteptare pentru călători.

Anunțul a fost făcut miercuri, de primarul Sucevei, Ion Lungu:

“Suntem la faza de achiziție a 38 de stații din cele 54 pe care trebuie să le modernizăm, diferența fiind stații mari, existente, pe care le vom moderniza în teren.

Cele 38 de stații noi au tot culoarea verde, în ton cu autobuzele electrice, pentru că suntem un oraș verde, vor fi realizate din material alucubond, vopsite față-verso, ca dotări vor avea băncuțe de așteptare, porturi USB, afișier publicitar și totemuri laterale.

Arată destul de bine aceste stații și sunt o pată de culoare în ceea ce privește transportul public din Suceava”.

Edilul sucevean a precizat că, între timp, a avut loc și ultima licitație din proiectul de modernizare a transportului public din municipiul Suceava, cea de furnizare de echipamente pentru e-ticketing, afișajul în stații și alte componente.

“Au fost depuse două oferte, de către o firmă din Brașov și una din București, sperăm ca măcar una să fie eligibilă, încât să putem achiziționa ce ne trebuie și să conturăm acest proiect în 2021”, a adăugat Ion Lungu.

Achiziția celor 25 de autobuze electrice mari și a altor 17 autobuze electrice de capacitate mică reprezintă doar o parte din proiectul integrat de transport public ecologic al municipiului Suceava, termenul final de implementare fiind 2022.