Ancheta procurorilor de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a României cu privire la rădăuțeanul Vasile Lavric, suspectat că a ucis patru femei, soții sau concubine, ar putea fi extinsă la un număr total de șase victime. Pare aproape de necrezut, dar Vasile Lavric a mai avut două soții, care au murit foarte tinere, la începutul anilor 1990. Cauzele oficiale ale deceselor au fost legate de un accident rutier și un atac de cord, însă privind lucrurile per ansamblu acum pare greu de crezut că așa a fost.

 

 Una moartă în accident rutier, alta de inimă, la 21 de ani

 

Gândul.ro a scris în exclusivitate, citând surse din rândul anchetatorilor de la București, că numărul victimelor lui Lavric ar putea fi în total de șase.

Conform datelor adunate de anchetatorii care au cercetat trecutul lui Lavric, acesta a executat, în tinerețe, o pedeapsă cu închisoarea pentru viol.

Eliberat din penitenciar, la începutul anilor 1990, și-a întemeiat o familie, din care a rezultat și primul său copil. Femeia a intentat divorț, însă în scurt timp a murit într-un accident rutier.

După moartea fostei soții, Lavric a mai adus acasă o fată tânără, care, la numai 21 de ani, în 1993, a murit în casa din Rădăuți a lui Vasile Lavric.  Cauza decesului stabilită atunci a fost atac de cord.

Ne-am interesat la Rădăuți și într-adevăr cele două femei au existat. La începutul anilor 1990, având în vedere și că nu se știa cine este Lavric, cazurile nu au fost tratate însă cu suspiciuni de crimă.Treptat însă, după ce a dispărut și prima din surorile Iordache, în 1995, unii polițiști și-au pus semne de întrebare. Din păcate, nu s-au făcut însă la timp legături clare, care să ducă la anchete și, poate, atunci ar fi fost șanse de a se strânge și probatoriu.

 

 Un caz care depășește limitele imaginației unui regizor de filme horror

 

În cazul primei soții, de exemplu, accidentul pare să se fi produs după de mașina a rămas fără frâne, în condițiile în care Vasvile Lavric este mecanic auto.

Vasile Lavric a fost arestat la finele săptămânii trecute de Tribunalul București, acuzațiile fiind legate în principal de concubina sa din ultimii ani, Aurica Bodnărescu, care a dispărut și ea de luni bune de zile.

Bărbatul a fost de la bun început principalul suspect în dispariţiile misterioase ale surorilor Iordache: Iuliana Iordache (dispărută din 1995, când fata avea 16 ani), Nicoleta Lavric (fostă Iordache, dispărută în aprilie 2005, la 31 de ani) şi Ramona Iordache (18 ani la data dispariţiei; nu a mai fost văzută din iunie 2005). Se pare că bărbatul a avut relații cu toate trei. În cazul surorilor Iordache, procurorii l-au putut pune sub acuzare doar pentru o tentativă de omor asupra celei care i-a fost soție cu acte, Nicoleta Iordache.

 Procurorii au stabilit că, în noiembrie 2000, Lavric şi-a lovit soţia de atunci, Nicoleta Lavric, cu un ciocan în cap, în mod repetat. Deşi loviturile nu i-au pus femeii direct în pericol viaţa, procurorii au invocat intenţia, modul în care s-a petrecut agresiunea - lovituri de ciocan în cap, pentru a-i reţine infracţiunea de tentativă de omor. Soţia sa a ajuns la Spitalul Municipal Rădăuţi, unde a primit îngrijiri medicale, după care a fost externată şi a trăit încă cinci ani alături de soţul ei. A dispărut fără urmă în aprilie 2005. Scandalul care a dus la tentativa de omor cu ciocanul a plecat de la faptul că soția Nicoleta aflase că bărbatul a avut o relația cu sora sa minoră, din care a rezultat un copil. Sora minoră este Ramona Iordache, dispărută fără urmă și ea din anul 2005.