Studenții de la Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării (FLSC) din cadrul Universității ”Ștefan cel Mare” din Suceava au creat o bună tradiție în a se remarca anual la prestigioase manifestări științifice studențești cu profil filologic, desfășurate în România. În cea mai recentă participare a lor la ColocviulNațional Studențesc ”Mihai Eminescu”, desfășurat la Iași, în perioada 19-20 noiembrie, ajuns la cea de a XLV-a ediție, reprezentanții universității sucevene au fost răsplătiți cu un premiu al II-lea și un premiu al III-lea pentru prestația lor.

În cadrul colocviului desfășurat la Universitatea„Al. I. Cuza" din Iaşi, la secțiunea Atelier de Traduceri din acest an, Premiul al II-lea a fost câștigat de masteranda Mădălina Opincădin anul I, Teoria și Practica Traducerii, pentru traducerea în limba spaniolă a poeziei ”A frumuseţii tale forme” (Las formas de tu hermosura), în timp ce Premiul al III-lea a fost obținut destudenta Camelia-Florentina Cucu, din anul al II-lea, specializarea Română-Spaniolă, pentru traducerea în limba spaniolă a poeziei ”Câte nopți eu cugetat-am” (Cuantas noches he pensado).

Studentele premiante au fost coordonate de asist. univ. dr. Alina-Viorela Prelipcean (FLSC). La acest colocviu anual participă studenți de la numeroase facultăți de profil din România şi Republica Moldova.