O femeie în vârstă de 64 de ani a fost atacată de patru câini Rottweiler, pe o stradă secundară din cartierul Ițcani al municipiului Suceava, suferind plăgi mușcate profund la nivelul mâinilor și picioarelor. Femeia a ajuns la Urgențele Spitalului Județean în stare gravă, cu plăgi profunde și pierdere mare de sânge.

Atacul a fost înregistrat video și s-a produs miercuri, în jurul orei 14.00, pe strada Decebal din Ițcani. În imagini se vede cum trei oameni intervin și reușesc cu greu să îndepărteze câinii agresivi. Din păcate, până să intervină oamenii, bătrâna a fost mușcată și mutilată îngrozitor.

Din datele pe care le avem, cei patru câini au ieșit din curte când proprietara a ajuns acasă și a deschis porțile pentru a intra cu mașina în interior. Proprietara a fost și cea care a intervenit pentru a opri câinii, însă aceștia nu au putut fi îndepărtați deloc ușor de pe victimă. Proprietara s-a luptat chiar ea cu proprii câini, pentru ca femeia să nu fie sfâșiată pe loc.  

Femeia a ajuns în stare gravă la Spitalul Județean Suceava, cu pierderi de sânge din cauza numeroaselor plăgi mușcate.  

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgență Suceava, dr. Dan Teodorovici, a declarat că femeia are multiple plăgi la mâna dreaptă și plăgi la nivelul gambelor.

Situația ei este foarte complicată, mușcăturile fiind până la os, iar țesutul muscular este sfâșiat. 

Oamenii din zonă au mai depus sesizări privind cei patru câini agresivi.

Comisarul-șef Ionuț Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, a declarat că din verificările efectuate rezultă că proprietara deținea legal patrupedele din rasa periculoasă, în sensul că erau înregistrate.

Atacul s-a produs în mod evident pe fondul neglijenței posesoarei celor patru câini.

Ionuț Epureanu a declarat că în acest caz s-a deschis dosar penal pentru comiterea infracțiunii de neluarea măsurilor pentru prevenirea atacului canin, pedepsită cu închisoare între șase luni și trei ani sau amendă penală.