Noul mers al trenurilor, care intră în vigoare la finele acestei săptămâni, aduce printre noutăți timpi mai buni de parcurs pentru trenurile de la Suceava la București.

”Vedeta” va fi trenul ”Ștefan cel Mare Expres”, care are un timp de parcurs de 5 ore și 36 de minute de la Suceava la București, anunță CFR Călători. Este vorba de trenul care pleacă din Suceava dimineață, la 5.40, cu sosirea programată în Capitală la 11.16 și retur din București la 17.00.  

Trenul are un număr foarte mic de opriri, Pașcani-Bacău-Buzău, Ploiești. Se observă că trenul nu va opri nici în stații importante, Roman și mai ales Focșani.
Îmbunătățiri importante sunt și la celelalte trenuri care leagă Suceava de Capitală, șase pe zi, din care două de noapte. Cele mai multe trenuri au timpi de parcurs de 6 ore sau puțin peste 6 ore.

Va exista și un tren cu un orar nou, care va pleca din Suceava la 14.45 și are un timp de parcurs până la București de 6 ore și 2 minute. Și acest tren are relativ puține opriri. De exemplu, după plecarea din Suceava trenul va mai staționa abia la Bacău.

Toate trenurile de la Suceava la București rămân la rangul de InterRegio, așadar nu își vor schimba nici tarifele la bilete.

Cea mai importantă noutate a CFR Călători de la acest noul mers este legată de cele 42 de trenuri care vor realiza prima conexiune feroviară pe ruta directă București Nord – Aeroportul Internațional „Henri Coandă”.