30 de copii provenind din familii nevoiașe au primit daruri din partea Asociației Studenților Creștin-Ortodocși Români (ASCOR), Filiala Suceava, în perioada 15-25 decembrie, în cadrul campania „Din suflet, pentru suflete...”. Este vorba de o campanie umanitară inițiată cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, pentru sprijinirea unor familii defavorizate din județul Suceava, în prag de sărbători. Pentru a crea o atmosferă magică, cu câteva zile înainte de Crăciun, câțiva voluntari ai asociației au fost acasă la familiile care au fost ajutate și au asistat la momentul în care copiii și-au exprimat dorințele față de Moș Crăciun. Acest moment a fost amplificat și de faptul că la împărțirea cadourilor, președintele ASCOR Suceava, Laurențiu Brăneanu, a fost deghizat în Moș Crăciun, aducând încă un motiv de bucurie copiilor.

„Am reușit să venim în sprijinul a șapte familii, aducând bucurie pe chipurile a 30 de copii. Fiecare copil a primit câte un cadou de Crăciun (rechizite, îmbrăcăminte, dar și jucării). Totodată, familiile au beneficiat și de alimente pentru masa de Crăciun. Cunoscând importanța educației, în această campanie s-au distribuit și patru tablete pentru patru familii care nu aveau acces la orele online”, ne-a spus Laurențiu Brăneanu.

 

 Vor fi sprijiniți în continuare

De asemenea, studenții suceveni au reușit „să monteze și instalația electrică pentru o familie din Mitocu Dragomirnei, contribuind și cu materiale pentru realizarea interiorului casei”. Această familie a mai beneficiat și în trecut de ajutorul ASCOR, Filiala Suceava, atunci când tinerii i-au construit soba care încălzește două dintre cele patru camere. Dată fiind situația pandemică, familiile au primit și produse igienico-sanitare, cât și produse textile (pilote, perne, pături).

Laurențiu Brăneanu ne-a spus că familiile pe care tinerii ASCOR Suceava au reușit să le ajute acum, în prag de sărbători, vor fi sprijinite în continuare de asociație. „Am dorit să fim prietenii celor fără prieteni și ajutor pentru cei fără ajutor. Nu e nici o laudă că primești mii de daruri de la Dumnezeu și dai doar câteva la oamenii sărmani. Plus că tot ceea ce am făcut a fost cu ajutorul oamenilor cu sufletul cât o țară, cât împărăția lui Dumnezeu. Mulțumiri Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților pentru sprijinul fără de care această campanie nu ar fi fost posibilă, mulțumiri Monitorului de Suceava pentru promovarea acestei campanii, mulțumiri voluntarilor care au depus foarte mult efort pentru ca această campanie să-și atingă scopul mult dorit, mulțumiri magazinului Nicola Tesla pentru transport și donații. Slavă lui Dumnezeu pentru toate!”, a fost mesajul transmis de președintele ASCOR Suceava, Laurențiu Brăneanu, la final de campanie umanitară, 2020.