Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din Cornu Luncii a primit o nouă donație în echipamente din partea partenerilor germani din Bavaria ai primăriei comunei sucevene. Primarul din Cornu Luncii, Gheorghe Fron, a declarat că înainte de Crăciun pompierii voluntari din comună au primit cadou echipamente complete pentru intervenții. Gheorghe Fron a ținut să sublinieze faptul că aceste echipamente se adaugă celor care au fost donate în anii anteriori de către partenerii germani din Bavaria. Fron a spus că echipamentele au fost donate cu sprijinul „prietenilor noștri” din Bavaria, Uwe Fabritius, secretarul Fundației Bavaria-România, și Oskar Hecht, directorul St. Paulus Neutting şi preşedintele Fundației Eine pateschaft für Sasca Mică („O năşie pentru Sasca Mică”).

Primarul din Cornu Luncii a ținut să reamintească faptul că în anul 2013, partenerii din Bavaria au donat acestei comune o mașină de pompieri pentru a completa dotările Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență. Mai mult, Gheorghe Fron a precizat că tot partenerii din Germania i-au donat două tractoare preotului pompier din Cornu Luncii, Gabriel Florea. „Prietenii noștri din Bavaria au făcut această donație deoarece au fost impresionați de gestul preotului Gabriel Florea, care și-a vândut un tractor tocmai pentru a cumpăra o mașină de pompieri”, a spus Gheorghe Fron. El a subliniat faptul că Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din Cornu Luncii este unul dintre cele mai performante din județ, având în vedere că de cele mai multe ori sunt primii care ajung la intervențiile din zona Fălticeni.

Nu în ultimul rând, Gheorghe Fron a declarat că tot din Bavaria au fost primite donații în mobilier școlar pentru mai multe unități de învățământ din comună.

El a amintit și de parteneriatul de succes de 25 de ani dintre „prietenii bavarezi” și Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Sasca Mică. „Timp de 25 de ani prietenii din Germania au ajutat întreaga comunitate din Cornu Luncii. Salariații de la Sasca Mică sunt mândri și se laudă cu <nemții lor> care vin an de an și aduc cu ei perfecțiunea germană în asistență socială și psihopedagogie specială și ne învață din experiența lor. Iar comuna Cornu Luncii a devenit un model de conviețuire și de ajutorare față de semenii noștri care se află la nevoie”, a declarat Gheorghe Fron.

El a ținut să precizeze că atât Uwe Fabritius, cât și Oskar Hecht sunt cetățeni de onoare ai comunei Cornu Luncii.