Informarea de presă transmisă zilnic de Prefectura Suceava arată că de duminică până luni dimineață în spitalele din județ au fost internate nu mai puțin de 116 persoane cu suspiciune de infectare cu SARS-CoV-2. În informarea de duminică se preciza că în spitale sunt internate 290 de persoane confirmate cu Covid-19 și că nu sunt persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus. Conform informării de presă, dintre cei suspecți de infectare, internați de duminică până luni, câte 9 pacienți sunt internați în spitalele din Rădăuți și Câmpulung Moldovenesc, 5 la Gura Humorului, doi la Spitalul Municipal Vatra Dornei și 91 sunt internați în zona tampon a Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava. În raportarea de duminică s-a afirmat că nu este internată nici o persoană suspectă de boală, deși la situația din spitale se arăta că erau internate 94 de persoane în zona tampon a Spitalului Suceava, în așteptarea rezultatelor la testarea Covid.

Numărul sucevenilor confirmați cu Covid-19 care erau luni internați în spitalele din județ este de 282, dintre care 18 prezintă forme grave și sunt internați în secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Suceava. Dintre aceștia, 3 pacienți sunt ventilați neinvaziv și 10 ventilați invaziv.

La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 19 persoane diagnosticate cu Covid-19, în același interval de timp fiind externate 27 persoane declarate vindecate. Conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează 13.463 de persoane declarate vindecate.

Conform distribuției cazurilor Covid-19 pe unități administrativ-teritoriale, din cele 114 unități administrativ-teritoriale 12 nu au nici un caz de infecție Covid-19 în evoluție, 20 au câte un caz în evoluție, 30 au sub cinci cazuri în evoluție, 34 au sub zece cazuri în evoluție, iar 18 au peste zece cazuri în evoluție.

În municipiul Suceava incidența cazurilor pozitive era luni de 2,02 la mie.

La această dată în județul Suceava sunt 991 cazuri de infecție Covid-19 în evoluție. În carantină sunt 802 persoane, din care 4 intrate în ultimele 24 de ore, iar în izolare la domiciliu se află 514 persoane, din care 8 intrate în ultimele 24 de ore.