Încă 15 autobuze electrice de capacitate mare, de data aceasta produse în Polonia, vor asigura transportul în comun pe străzile Sucevei, ca urmare a finalizării unei licitații organizate la nivel național, la care Primăria Suceava este parte din proiect. Suplimentarea stațiilor de încărcare din oraș este un alt beneficiu al programului cofinanțat de municipalitatea suceveană, care oferă gratuitate la alimentarea mașinilor electrice de aproape trei ani.

“Încă 15 autobuze electrice mari produse în Polonia vor ajunge în flota TPL Suceava. Ne apropiem de finalizarea implementării proiectului de modernizare a transportului local. Ministerul Dezvoltării a finalizat licitația începută în 2018 pentru achiziția celor 15 autobuze electrice pentru municipiul Suceava”, a anunțat viceprimarul Lucian Harșovschi.

Finalizarea licitației mult așteptate, la care Primăria Suceava a intrat în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, a fost anunțată în cursul zilei de marți, după ce a expirat termenul de depunere a contestațiilor, fără a fi înregistrată vreuna. Drept urmare, în perioada următoare va fi încheiat contractul de furnizare, care pentru municipiul Suceava prevede 15 autobuze electrice, 4 stații de încărcare rapidă și 15 stații de încărcare lentă.

Câștigătorul licitației este firma SOLARIS BUS & COACH, care va livra autobuze Solaris Urbino Electric 12 produse în Polonia, iar valoarea contractului este de 37.500.000 lei, fără TVA.
În cadrul proiectului de modernizare a transportului public din municipiul Suceava mai urmează să se instaleze și stațiile de autobuz moderne dotate cu sistem de e-ticketing, afișaj electronic pentru anunțarea curselor și monitorizare video, până acum fiind doi participanți înscriși la licitație.
„Acesta este principalul proiect finanțat de Uniunea Europeană în municipiul Suceava în cadrul perioadei de finanțare 2014-2020”, a precizat viceprimarul Sucevei.