Persoanele defavorizate din municipiul Suceava vor beneficia curând de pachete cu produse de igienă personală.

Primăria municipiului Suceava a recepționat în data de 19.01.2020 un număr de 944 de cutii, ce conțin:
- periuță de dinți (5 buc);
- pastă de dinți (300 ml);
- săpun lichid (500 ml);
- șampon pentru copii (800 ml);
- șampon pentru adulți (500 ml);
- detergent de rufe (2700 gr).

Cel mai probabil, distribuția acestora va începe săptămâna viitoare, în baza unui ordin al prefectului, după ce se va finaliza recepția pachetelor în toate localitățile județului Suceava.

“Persoanele care pot beneficia de aceste pachete sunt cele cărora le este stabilit un venit minim garantat, dar și familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei. Potrivit listelor inițiale, vom distribui 567 de pachete, urmând ca diferența, până la 944, să fie distribuită persoanelor incluse pe listele suplimentare (cele cu handicap și alte categorii de persoane care se află în situații deosebite de vulnerabilitate)”, a precizat viceprimarul Lucian Harșovschi.

Pachetele se vor putea ridica pachetele de la parterul clădirii Orizont Plaza, de pe Calea Unirii, nr. 37 (S.C. CONSUC S.A.). Acestea se acordă pe baza actului de identitate, zilnic, de luni până vineri, între orele 09:00-14:00.
Suceava este primul județ din țară pentru care a început repartiția pachetelor de igienă din cadrul Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate, până acum fiind recepționate 20.241 de pachete de igienă, adică 33,2% din total.