Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Suceava au anunțat că locuitorii din municipiul Suceava se pot programa la vaccinare şi în centrele din judeţ. Este vorba de acele centre unde mai sunt sloturi disponibile, la centrele de vaccinare Siret, Rădăuți, Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc sau Fălticeni.

În judeţul Suceava, pentru următoarele 7 de zile au fost programate  7.044 de locuri de vaccinare, gradul de ocupare pentru această perioadă în municipiul Suceava fiind de 100%.

În cursul zilei de marți, 19 ianuarie, în județul Suceava s-au vaccinat împotriva Sars-Cov2 un număr de 1.077 persoane, dintre care 967 cu doza I, iar 110 cu doza a II-a. Cele mai multe vaccinări s-au înregistrat la Spitalul Județean Suceava – 472, iar pentru celelalte unități medicale din județ situația este următoarea: Spitalul Municipal Rădăuți – 156, Spitalul Municipal Fălticeni – 120, Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc – 114, Spitalul Municipal Vatra Dornei – 59, Spitalul Orășenesc Gura Humorului – 120, Spitalul Orășenesc Siret – 36.

Până miercuri dimineață, în centrele de vaccinare din județul Suceava s-au vaccinat împotriva Sars-Cov2 un număr de 5.813 persoane.

Reprezentanții DSP Suceava au mai menționat că programările la vaccinare sunt condiţionate atât de numărul dozelor de vaccin aflate în stoc la momentul efectuării operaţiunii, cât şi de dinamica solicitărilor de înscriere la momentul respectiv.