O femeie în vârstă de 42 de ani, din municipiul Suceava, a fost ridicată de polițiști și dusă în Penitenciarul Botoșani, în baza unei condamnări definitive la 5 ani și 4 luni de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă.

Argentina Chiriac a fost condamnată de Judecătoria Suceava în luna decembrie, pedeapsa rămânând definitivă, iar mandatul fiind pus în executare marți, 19 ianuarie. Polițiștii de la Serviciul de Investigații Criminale au ridicat-o de la adresa de domiciliu și au dus-o la penitenciar.

Ce atrage atenția este pedeapsa destul de mare, în raport cu cantitățile de țigări descoperite asupra femeii. S-a ținut cont probabil de faptul că femeia a fost prinsă însă în repetate rânduri. De regulă, când a fost prinsă, femeia avea asupra ei cantități mici de țigări.

Femeii i s-a aplicat o pedeapsă principală de 2 ani de închisoare, plus un spor de 3 ani și 4 luni, reprezentând o treime din celelalte acte de contrabandă.

Iată câteva exemple de confiscări de la Argentina Chiriac: 23 de pachete identificate în data de 25 februarie 2017, 19 pachete pe 3 aprilie 2017, 5 pachete în data de 28 decembrie 2017, 29 de pachete pe 23 februarie 2018 etc. În total, pe parcursul anchetei, de la inculpată s-a confiscat cantitatea de 126 de pachete de țigări.

Femeia a fost obligată la plata către stat a sumei de 3500 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat, din care suma de 2000 lei din cursul urmăririi penale.