Nepăsarea cu care un bărbat de 27 de ani din comuna Șcheia a ignorat măsura carantinării, iar mai mult de atât s-a urcat la volan și a condus un autoturism fără a deține un permis de conducere, i-a adus acestuia un dosar penal și o sancțiune contravențională.

Sesizarea despre cele întâmplate a fost făcută miercuri înainte de prânz, la Secția Rurală de Poliție Gălănești, când o persoană a declarat telefonic că un cunoscut

nu a respectat carantina și conduce un autoturism fără a poseda permis de conducere.

În urma cercetărilor s-a stabili că în urmă cu o seară, în jurul orei 18.00, Pavel B. de 27 ani din comuna Șcheia, s-a deplasat cu mașina de la un imobil situat în comuna Bilca spre comuna Vicovu de Jos, la locuința apelantei, unde aceasta locuiește în concubinaj cu un alt bărbat. Din declarațiile celor doi martori s-a stabilit că bărbatul de 27 de ani a venit la domiciliul lor la data respectivă, deplasându-se cu un autoturism Audi pe care l-a condus, deși nu posedă permis de conducere.  În același timp el nu a respectat carantina impusă din cauza faptului că  revenise recent din străinătate.

La locuința celor doi a fost identificat autoturismul condus de către Pavel B., marca Audi A4, care se afla parcat în fața imobilului. De asemenea, cu ocazia controlului corporal efectuat asupra bărbatului a fost găsită cheia autoturismului.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale poliției s-a stabilit faptul că bărbatul din Șcheia nu posedă permis de conducere și că acesta figurează în carantină, în perioada 17-30 ianuarie 2021, întrucât este revenit din Germania din data de 17 ianuarie 2021.  La intrarea în țară acesta a declarat că imobilul unde va locui în carantină este situat în comuna Bilca și astfel acesta încălcase măsura rămânerii în carantină. El a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea stării de carantină, pe numele lui fiind deschis și un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „conducere fără permis”.