Verificarea respectării măsurilor de combatere a pandemiei de coronavirus s-a întețit în ultima perioadă, numai în ultimele două zile fiind aplicate amenzi de peste 10.000 de lei.

Astfel, în intervalul 20 ianuarie, ora 08:00 – 21 ianuarie, ora 08:00, structurile teritoriale MAI (IPJ, IJJ, ISU, Poliție Locală) din județul Suceava au acționat în sistem integrat pentru combaterea răspândirii noului coronavirus, dar și pentru descurajarea faptelor de natură contravențională, fiind verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse 1.371 persoane.

De asemenea, echipele mixte au efectuat verificări cu privire la respectarea măsurilor de protecție individuală și a prevederilor legale în vigoare la 112 societăți comerciale. În urma controalelor au fost aplicate 53 sancțiuni contravenționale (inclusiv avertismente scrise) în valoare de 6.700 lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

Cu o zi înainte au fost verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse 1.391 persoane. De asemenea, echipele mixte au efectuat verificări cu privire la respectarea măsurilor de protecție individuală și a prevederilor legale în vigoare la 105 societăți comerciale.

În urma controalelor au fost aplicate 32 sancțiuni contravenționale, în valoare de 3500 lei.

Valoarea totală a amenzilor aplicate în cele două zile este de 10.200 de lei.

Acțiunile de verificare vor continua în zonele aglomerate, centrele comerciale, piețe, târguri, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind limitarea prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov-2.