Ampla acțiune a polițiștilor din cadrul Serviciului Ordine Publică – Biroul Combaterea Delictelor Silvice, în colaborare cu polițiștii de la Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, pe linie de nereguli în domeniul silvic, desfășurată în perioada 4 – 10 aprilie și soldată că confiscarea a peste 100 mc lemn, a vizat și un furt de material lemnos dintr-un depozit al Direcției Silvice Suceava.

Polițiștii au continuat la finele săptămânii trecute cercetările în cazul unui furt comis pe 30 martie de pe platforma Cantonului Silvic Dragomirna, aparținând de Ocolul Silvic Pătrăuți, de unde trei indivizi au sustras lemn pe care l-au încărcat în căruțe. Atunci, în seara zilei de 30 martie, în urma unui apel la 112, polițiștii s-au deplasat în pădure, alături de lucrători silvici, găsind doar o căruță cu doi cai, abandonată.

În urma continuării cercetărilor, pe 8 aprilie, s-a acționat față de trei bărbați din Pătrăuți, despre care s-au adunat probe că au participat la furt. În urma descinderilor polițiștilor de la Secția Rurală Adâncata, doi dintre cei căutați au fost găsiți joi, 8 aprilie, iar al treilea vineri, 9 aprilie. Toți cei trei au fost reținuți 24 de ore, pentru furt calificat.

”Poliţiştii atrag atenţia asupra respectării legislaţiei în domeniul silvic, acţiuni şi controale în vederea celor care comit delicte silvice urmând a fi desfăşurate şi în perioada următoare în vederea identificării şi tragerii la răspundere a celor care încalcă normele în vigoare”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava.