Un bărbat trimis în judecată după ce a mers în casa concubinei sale și l-a luat pe copilul în vârstă de 3 ani al acesteia din urmă a fost condamnat de Judecătoria Rădăuți pentru infracțiunea de lipsire de libertate. Constantin Gherman a fost condamnat la 2 ani și 6 luni de închisoare, însă, analizând dosarul și circumstanțele, judecătorii au decis să suspende condiționat executarea pedepsei pentru o perioadă de 3 ani de zile.

Bărbatul ar urma așadar să nu facă pușcărie dacă va respecta termenul de încercare de 3 ani. Decizia Judecătoriei Rădăuți nu este definitivă și poate fi contestată la instanța superioară.

Pe 6 august a.c., polițiștii de la Rădăuți și colegii de la secțiile din zonă au fost în alertă maximă după ce o femeie a sesizat că i-a fost furat copilul, un băiat în vârstă de 3 ani. Femeia a relatat că bărbatul care îi este concubin s-a deplasat în lipsa ei la locuința sa, de unde l-a luat pe fiul ei. Cel căutat, Constantin Gherman, nu este tatăl minorului, acesta fiind dintr-o altă relație de concubinaj a femeii.

Având în vedere că era vorba de o sesizare de caz de răpire, imediat s-au demarat activități de căutare și scotocire în zona Rădăuți-Marginea-Poieni Solca. Polițiștii au mers la Poieni Solca, unde își are domiciliul mama suspectului. Gherman Constantin a fost găsit acolo, împreună cu băiatul. El a declarat că l-a luat pe băiat de mână, de bunăvoie, din casa mamei sale.

Minorul și mama au fost preluați de polițiști și duși în Centrul Maternal Suceava.

Bărbatul, care probabil nu a realizat gravitatea actului său, a fost pus sub acuzare pentru infracțiunea de lipsire de libertate. El a fost reținut inițial 24 de ore, după care a stat în arest preventiv în jur de o lună și jumătate.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți l-au trimis ulterior în judecată pentru comiterea infracțiunii de lipsire de libertate.  

De precizat că instanța l-a mai obligat pe ”tatăl vitreg” să achite daune morale de 5.000 de lei pentru copil.