Formalitățile care trebuie îndeplinite pe aeroporturi în context Covid-19 au făcut ca timpul necesar pentru procesarea documentelor să fie aproape dublu. De aceea directorul Aeroportului „Ștefan cel Mare” Suceava, Ioan Măriuță, recomandă pasagerilor să se prezinte la aeroport cu 3 ore înaintea zborului, inclusiv celor care au făcut check-in-ul online deoarece printre actele care se verifică este și  forumularul obligatoriu ”covid track”, fără de care nu pot înainta. Ioan Măriuță a arătat că deși în această perioadă numărul călătorilor este mult diminuat față de lunile de vară, ca măsură de precauție rămâne valabilă recomandarea ca pasagerii să vină la aeroport cu 3 ore mai devreme.

De asemenea, este important ca aceștia să se informeze din timp despre condițiile de călătorie pentru țările în care merg, care pot fi diferite, în funcție de evoluția Covid-19. Pentru unele țări – Austria, Belgia, Germania, Grecia, Italia, Marea Britanie, Turcia și Egipt, către care există zboruri de la Suceava, informațiile se găsesc și pe site-ul aeroportului: https://www.aeroportsuceava.ro/ro/covid-19. Pentru toate statele informațiile despre condițiile de intrare se găsesc pe site-ul Ministerul Afacerilor Externe, mae.ro. La secțiunea “Atenționări de călătorie covid 19”, se selecteazăi țara în care persoana dorește să călătorească și acolo sunt informațiile necesare.

Alte recomandări transmise de directorul Aeroportului „Ștefan cel Mare” Suceava pentru pasageri este să poarte permanent mască de protecție; să păstreze o distanță de 1,5 m față de cei din jur; să urmeze marcajele de pe pardoseală și să respecte indicațiile personalului din aeroport. În terminal este permis doar accesul pasagerilor.