Muzeul Național al Bucovinei vă invită să vizitați expoziția-concurs de machete „Muzeul de Ştiinţele Naturii în imaginaţia copiilor”. Expoziția, deschisă la Muzeul de Științele Naturii, a avut în acest an tema „Flori și Gâze”. Copii iubitori de natură au realizat machete folosind diverse materiale naturale: pietre, frunze, pământ, pene, hârtie, ghinde, castane, mere, din care au realizat flori, copaci înfloriți, câmpii cu flori, gândăcei, fluturi, albine, cărăbuși, libelule etc.

Sunt expuse 162 de machete ale copiilor de la Grădinița „1-2-3”, Grădinița „Așchiuță”, Grădinița Colegiului Național „Mihai Eminescu”, Grădinița „Piticot”, Grădinița Nr. 6, Grădinița Mereni.

Responsabilii expoziției ne-au spus că s-au întrecut în realizarea machetelor și elevii de la Școala Gimnazială Nr. 8 Suceava, Școala „Grigore Ghica Voievod” Suceava, Colegiul Național „Mihai Eminescu” Suceava, Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, Liceul teoretic Filadelfia Suceava, de la Școala Gimnazială „Bogdan Vodă” Rădăuți, Liceul Tehnologic „Tomșa Vodă” Solca, Școala Gimnazială Zamostea și Școala Gimnazială Zvoriștea.

Organizatorii au transmis mulțumiri tuturor elevilor „pasionați de natură și frumos”, elevi din clasa pregătitoare A, elevi din clasele I A, a II-a A, a II-a B, a II-a C, a III-a B de la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Rădăuți, coordonați de învățătoarele Rusu Lăcrămioara Violeta și Hij Octavia, precum și de prof. învățământ primar Nistor Mihaela, Hij Angelica, Puha Nicoleta și Bindiu Angela, pentru minunățiile de machete realizate și pentru participarea la expoziția-concurs cu tema <Flori și gâze>, organizată de Muzeul de Științele Naturii din Suceava.Expoziția conține și machete realizate individual de copii și vă invităm să le descoperiți numele printre flori, frunze și gâze. Mulțumim tuturor pentru munca depusă în execuția acestor minunate machete pline de imaginație și culoare. Vă așteptăm să vizitați expoziția și să votați macheta favorită, pentru a acorda premiul de popularitate, în perioada 19 octombrie - 19 noiembrie 2021, la Muzeul de Științele Naturii Suceava”.