Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava Niculai Barbă a transmis, de Ziua Armatei Române, un mesaj prin care îndeamnă populația să se vaccineze împotriva noului coronavirus. Niculai Barbă a spus că în momentul de față Armata Română este implicată într-un război cu un „teribil dușman nevăzut”, iar populația trebuie să vină în ajutor prin vaccinare.

„Dacă la 25 octombrie 1944 Armata Română avea să elibereze Satu Mare și Carei, eliberând astfel ultima palmă de pământ românesc, apoi a continuat să lupte în cel de-al Doilea Război Mondial pentru eliberarea Ungariei și Cehoslovaciei. Apoi, mai recent, Armata Română a fost implicată în teatrele de operațiuni în cadrul coalițiilor și alianțelor internaționale. Iar astăzi, Armata Română este implicată în lupta cu acest teribil dușman nevăzut, acest coronavirus”, a declarat vicepreședintele CJ Suceava.

El a subliniat faptul că românii trebuie să omagieze Armata Română prin a o ajuta în această luptă împotriva noului coronavirus. „Putem face acest lucru luptând cu toate armele împotriva acestui dușman, acestui coronavirus. Nu ajutăm deloc Armata Română și nu ne ajutăm deloc dacă în acest război nu ne protejăm și nu folosim muniție corespunzătoare”, a precizat Niculai Barbă. El a ținut să transmită un apel și celor care se află în prima linie a acestei lupte. „Vreau să transmit un apel personalului medical, să se vaccineze, să îndemne întreaga populație la vaccinare, pentru că doar vaccinarea constituie și scutul, și arma cu care se poate lupta împotriva acestui coronavirus. Nu putem limita pierderile de vieți românești luptând fără această armă. Nu putem limita amploarea acestei pandemii decât prin vaccinare”, a încheiat Niculai Barbă.