Bărbatul care a intrat cu mașina într-un cap de pod și s-a răsturnat, în timp ce încerca să scape de un echipaj de la poliția de frontieră, a scăpat de arest preventiv, cel puțin la prima instanță de judecată.

Judecătoria Rădăuți a respins propunerea procurorilor, dar a dispus în cazul lui Vasile Ursulean măsura arestului la domiciliu pentru următoarele 30 de zile. Inculpatul a făcut contestație împotriva măsurii, astfel că Tribunalul Suceava va analiza dosarul. Cert este că, la acest moment, inculpatul este plasat în arest la domiciliu.

Un alt amănunt nou, în urma inventarierii țigărilor care erau transportate în mașina care s-a răsturnat a rezultat că a fost vorba de 6.250 pachete de țigări, evaluate la peste 73.000 de lei.

Reamintim, vinerea trecută, dimineață, în jur de ora 7.30, un bărbat care transporta țigări de contrabandă cu un VW Touran a pierdut controlul asupra mașinii în timp ce era urmărit de polițiștii de frontieră, autoturismul lovind un cap de pod de la marginea drumului și apoi răsturnându-se în drum, la Laura - Vicovu de Sus. În acea dimineață, polițiștii de la Sectorul de Frontieră Brodina erau într-o misiune de monitorizare pe linia contrabandei.

Polițiștii au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea unui autoturism VW Touran cu numere de România, însă șoferul nu a oprit.

Mai mult, șoferul a acroșat ușor autospeciala Poliției de Frontieră. Polițiștii de frontieră au plecat în urmărire până la Laura - Vicovu de Sus, unde şoferul a pierdut controlul volanului. Mașina a intrat inițial într-un cap de pod, iar apoi s-a răsturnat pe carosabil.

Bărbatul în vârstă de 62 de ani, din Falcău - Brodina, a ajuns în cele din urmă la spital.

Parte din țigările din mașină au ajuns pe carosabil și în șanțul de la marginea șoselei, astfel că munca de adunare și inventariere a acestora a fost de durată. 

Cercetările din acest caz sunt coordonate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți.